Industriële prefab badkamers; de voordelen van het bouwproces

16 december 2020
Geschatte leestijd: 5 minuten

Industriële prefab badkamers; de voordelen van het bouwproces

16 december 2020
Geschatte leestijd: 5 minuten

De voordelen van het bouwproces

Het vinden van personeel op de bouwplaats is voor aannemers een groeiend probleem. Bouwprojecten worden zelfs verschoven hierdoor. Door te werken met prefab bouwelementen, vallen veel benodigde partijen op de bouwplaats weg. Hierin zit de grootste winst voor aannemers. Als je echter niet redeneert vanuit het werk ‘van buiten naar binnen halen’, maar juist werkt vanuit een industriële gedachte, is er nog veel meer voordeel te behalen. Zoals in het geval van onze prefab badkamers; een heel hoog afwerkingsniveau en luxe uitstraling voor de gebruikers bijvoorbeeld.

 

Vroeg om tafel

Voor een optimaal proces zitten we in een vroeg stadium aan tafel, liefst nog met de architect of ontwikkelaar erbij. Dat is namelijk het optimale moment om prefab-oplossingen in te passen en het voor iedereen rendabel te maken. We denken dan mee hoe we een totaaloplossing kunnen bieden rondom badkamer, toilet en technische ruimte. Met exact hetzelfde eindresultaat als bij traditionele bouw, zoals op een comfortabele manier douchen.

 

3D model

We inventariseren de behoefte en passen dit in het myCUBY concept. We lopen met de klant tot op ‘schroefjesniveau’ door het BIM 3D model heen. Dan komt het ‘myCUBY sausje’ over de badkamer, namelijk het gewenste afwerkingsniveau en daarna gaan we aan het werk.

Doordat we al in offertestadium met een 3D model werken en dit naarmate het proces vordert van een steeds hoger detailniveau is, kunnen we met het definitieve model leveranciers en productie en machines aansturen. Dit is uniek. Voor de aannemer is hierdoor direct inzichtelijk hoe de badkamer in het gebouw komt. Werken beide partijen in 3D, dan is het gehele proces zelfs realtime te volgen. Omdat wat we tekenen ook wordt geproduceerd, zijn er geen verrassingen achteraf en is er nooit meer- of minderwerk. Tenzij in een later stadium voor extra opties gekozen wordt uiteraard.

 

“Omdat wat we tekenen ook wordt geproduceerd, zijn er geen verrassingen achteraf en is er nooit meer- of minderwerk.”

 

Maatwerk in prefab: klantwens vertaald naar prefab oplossing

Binnen het myCUBY concept zijn we flexibel in maatwerk. Onze oplossing past in het plaatje van de opdrachtgever en niet andersom. Wij bouwen namelijk niet in series. Omdat elke badkamer als enkelstuks door de fabriek gaat, is iedere badkamer uniek, met een uniek bouwnummer. Sanitair komt per levering gebundeld binnen voor de betreffende badkamer. Doordat we zo produceren, is per badkamer een andere kleur wandafwerking, een groene wastafel of een roze toiletpot mogelijk. Wat de opdrachtgever of gebruiker maar wenst.

 

Industriële prefab badkamers bouwen

De manier waarop we bouwen is vervolgens altijd hetzelfde; de vloer met riool en vloerafwerking, wandpanelen opbouwen en het plafond erop. We plaatsen de installaties eromheen, het sanitair gaat erin. Dan testen, poetsen, in de folie en hup, klaar voor transport. Dit productieproces zelf kost 7 dagen. 12 weken na akkoord op de offerte leveren we de badkamers. We zijn hiervoor afhankelijk van leveranciers van de gewenste materialen, bijvoorbeeld in het geval van glazen toepassingen. Bestel je een basic badkamer, dan kan het al in 6 weken. Dat is het voordeel van industrieel bouwen.

Vervolgens wordt de badkamer op de bouwplaats geplaatst door een montagebedrijf. Het inhuizen kan zelfs met een met verhuisbedrijf. Eigenlijk is het een meubelstuk dat je naar binnenrijdt en waterpas stelt. De installateur is meestal verantwoordelijk voor de koppeling op het hoofdsysteem. Omdat dit in het voorstadium besproken is, is dit nog slechts een plug & play actie.

Projecten, nieuwbouw en renovatie

Met het nieuwbouwconcept ‘MorgenWonen®’, zijn op deze manier inmiddels 1200 woningen gebouwd, met daarin 1 prefab badkamer en 1 toilet per woning.

Ook hebben we in een nieuwbouwproject met luxe loftwoningen en studio’s het gehele technische verhaal in het myCUBY concept gegoten; van technische berging, meterkast, toilet, keuken tot en met badkamer. Alle elementen prefab aangeleverd en gekoppeld, met als eindresultaat een hoogwaardige, luxe uitstraling.

 

“Bij het bouwen van industriële prefab badkamers, rolt er een hoogwaardig afgewerkte 3D kubus de fabriek uit.”

 

Ook is er veel vraag naar onze prefab badkamers voor renovatie. Enige voorwaarde is dat de badkamer in zijn geheel naar binnen kan. Zo hebben we dit onlangs bij 2 renovatieprojecten in Maastricht verzorgd. 

Een kantoorgebouw werd omgebouwd naar 16 studio’s, waarbij we via een opening in de gevel de badkamers zo naar binnen hebben geschoven. Het vervolgproject betrof een oud klooster, waarin zorgstudio’s voor hulpbehoevenden geplaatst zijn. Via de grote deur van het klooster hebben we 36 badkamers met keuken plug & play geplaatst. Hiervoor was wel een sparing in de verdiepingsvloer nodig. Er werden elke dag 4 badkamers met keuken opgeleverd.

 

Bouwsnelheid

Zodra we vroeg aan tafel komen, de ontwikkelaar onze oplossing meeneemt en omschrijft, dan is er dus een enorme reductie in bouwtijd te behalen. Een van onze partners heeft voor 2 grote projecten het verschil tussen traditionele badkamers en industriële prefab badkamers berekend. Bij de bouw van 800 badkamers was de winst aan bouwtijd 20 weken, door volledig prefab te bouwen. Dat betekent dus 20 weken eerder opleveren. Ga uit van €100.000,- aan bouwplaatskosten per week bij dit soort projecten en tel uit je winst!

 

Industriële prefab badkamers, de voordelen op een rijtje:

  • Oplossing voor het groeiende personeelstekort op de bouw
  • Zelfs standaard heeft de badkamer een hoog afwerkingsniveau en luxe uitstraling
  • Het maatwerk is oplossingsgericht (de klantwens vertalen we naar een prefab oplossing)
  • Geen meer- of minderwerk
  • Faalkostenreductie op de bouw (geen handelingen of beschadigingen meer)
  • JIT levering op de bouw
  • Aanzienlijke bouwtijdverkorting
  • Geschikt voor projecten in nieuwbouw en renovatie

Bekijk meer nieuws items

De Mors trendsettend met Digitale Fabriek

De wereld digitaliseert in snel tempo en ook bedrijven in de bouw kunnen hier niet omheen. Bijvoorbeeld wanneer het aankomt op personeel kan digitalisering uitkomst bieden. Een prachtig voorbeeld daarvan is onze digitale fabriek.

Nieuw beeldmerk voor VolkerWessels en werkmaatschappijen

Vanaf vandaag zijn VolkerWessels en (bijna) alle werkmaatschappijen in Nederland te herkennen aan een nieuw beeldmerk en logo. In de komende periode zal dit door het hele land zichtbaar worden.

Verkoper bouwketen – wat doe je dan eigenlijk? En wat maakt het leuk?

Maak kennis met Henri, de verkoper van onze bouwketen. Wat houdt zijn werk nou precies in? En wat maakt zijn werk zo leuk? We vroegen het hem en hebben zijn antwoorden samengevat in dit artikel.

Wat doe je als productiemedewerker bij onze prefab badkamers?

In de prefab-badkamers van De Mors komen de begrippen 'prefab' en 'plug-and-play' samen. We spreken met Jan van Aefst die als productiemedewerker dagelijks aan de kant-en-klare badkamers  werkt.

Administratief medewerker bij De Mors – wat houdt dat in?

Wendi werkt nu 4 jaar bij ons. En nog steeds is iedere dag weer een bijzondere uitdaging. Elke dag contact met klanten en collega’s en veel inzet om aan de betrouwbaarheidseisen van klanten te blijven voldoen.

De Mors – jarenlange, vertrouwde partner van L&W Kozijnen

Cor Langenberg en Gauke Witteveen zijn de naamgevers van Langenberg en Witteveen Kozijnen, zij zijn een jarenlange partner van De Mors. We spraken Gauke Witteveen over de samenwerking en over de voordelen daarvan voor klanten.

Commercieel administratief medewerker – maak kennis met Merle

Als commerciële spin in het web heeft Merle Scheper dagelijks contact met klanten en collega’s. Een gevarieerde baan waarin ze onze kernwaarden – kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid – dagelijks ervaart en merkt hoe klanten dat waarderen.

Applicatiebeheerder bij De Mors: “De Champions League van de ICT”

Hoe belangrijk digitalisering is, bleek toen Nederland ondanks de coronacrisis kon doorwerken dankzij IT-tools zoals Zoom. Digitalisering is ook bij De Mors belangrijk: “Alles is erop gericht om onze processen zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Verbouwing tot ultramoderne productieomgeving

Ons bedrijf groeit. Daarbij komen er steeds strengere milieu en energie-eisen aan bedrijfspanden. Daarom verbouwen wij een oude hal tot moderne productieomgeving. Dit zorgt voor meer ruimte én voldoet meteen aan de huidige regelgeving.

Wijzonolbos – samenwerken aan vergroening voor de toekomstige generaties

Bij Timmerfabriek De Mors zit duurzaamheid in de genen. Daarom ondersteunt het bedrijf het initiatief van Wijzonol om dode fijnsparren in de Veluwe te vervangen door nieuwe aanplant. Zo blijft het park voor de komende generaties behouden.

Projectwerkvoorbereider: “Innovatie en expertise als basis voor verloop projecten”

Dagelijks vinden de kozijnen, panelen, units en prefab badkamers van De Mors hun weg naar bouwprojecten. Projectvoorbereiding is o.a. in handen van Bas Mulder: “Met onze expertise en instelling is alles aanwezig om klanten makkelijker te laten bouwen.”

Vernieuwingsslag zorgt voor kortere doorlooptijden

Innovatie – dat is één van onze belangrijke pijlers. Zo’n vernieuwing is op dit moment in volle gang: een verdere automatisering van ons productieproces. De voordelen voor de klant? Een nog hogere betrouwbaarheid en gegarandeerde kwaliteit. Ook dat is voor ons makkelijker bouwen.

Groots verschil, door aandacht voor details.

Herkent u dat? Vlak voor de oplevering van uw project verwijdert u de bescherming van uw kozijnen. En wat blijkt?  De kozijnen zijn verkeerd of teveel belast geweest waardoor de deuren nu niet meer sluiten. De Mors ontwikkelde daarom de Stabilizer – een innovatief haaksheid-garantie-concept. 

Tóch bezoek ontvangen in coronatijd met de units van De Mors

Bewoners van verpleeghuis De Schutse hebben ontzettend veel behoefte om naasten te ontvangen. Dat kan en mag nu niet door Corona. Sommige bewoners begrijpen niet waarom er niemand meer op bezoek komt. Een oplossing werd gevonden in de units van De Mors.

Verlijmen van panelen, wat komt er allemaal bij kijken?

De op maat gemaakte panelen van De Mors zijn er voor allerlei specifieke toepassingen. Juist daarom komt er achter de schermen veel bij kijken, zeker als het gaat over het waarborgen van de uitstekende bouwfysische en isolerende eigenschappen. In dit artikel duiken we daarom in de wondere wereld van panelen.

Industriële prefab badkamers; de voordelen van het bouwproces

Industriële prefab badkamers hebben oneindig veel voordelen. maar belangrijker nog - de voordelen zijn ook nog eens enorm waardevol voor elke bouwer. In dit artikel leggen je we je ook uit wat je van ons productieproces kunt verwachten en hoe wij te werk gaan.

Sandwichpanelen van De Mors maken bouwen makkelijker

Veel kennis heeft de bouwplaats verlaten in tijden van crisis. Momenteel kampen we met oplopende personeelstekorten in de bouw. Minder handjes en kennis op de bouwplaats schreeuwen om innovatie. Bij De Mors kijken we continu hoe bouwen makkelijker kan. Ook daar waar het sandwichpanelen betreft.

Houten kozijnen tot wel 15 jaar onderhoudsarm

Duurzaamheid en innovatie zijn focuspunten bij De Mors. Makkelijker bouwen maken wij waar door mee te denken met onze partners en te innoveren op het gebied van duurzame ontwikkelingen. Daarom hebben wij samen met Wijzonol het 2K-verfsysteem 'Eco Top Garant' ontwikkeld.

Van Dam, Bunnik

Omdat er bij Van Dam Bunnik de komende tijd flink verbouwd gaat op het terrein hadden zij extra ruimte nodig. Enerzijds moest er een kantoorruimte bij komen en anderzijds moest er ruimte vrijkomen voor een kantine. Hiervoor vertrouwen zij op de units van De Mors.

Het Strandpad, Muiden

Voor 25 vrijstaande woningen in Muiden hebben wij aan Ufkes Apeldoorn 377 houten buitenkozijnen mogen leveren. Deze kozijnen bestaan uit Sapeli Mahonie hout en zijn volledig duurzaam.

De Hooch, Amsterdam

Bouwen in het centrum van de stad is woekeren met ruimte. Dat ervaart ook Boele & van Eesteren dat in Amsterdam De Hooch bouwt. De Mors leverde de bouwketen die door hen worden gebruikt.

Nieuwbouwwijk Asselyn, Assen

Eigentijds met een vleugje klassiek. Dat is de uitstraling van de nieuwbouw wijk Asselyn in Assen. Koenen Bouw realiseerde hier 67 energiezuinige nieuwbouwwoningen in een groot aantal uitvoeringen.

Staalmeesterslaan, Amsterdam

Aan de rand van het Amsterdamse Rembrandtpark vinden we twee woontorens die momenteel worden verduurzaamd. Aan die verbeteringsslag dragen de 893 geïsoleerde PVC-panelen van De Mors bij.

De Eilanden, Muiden

In Muiden worden door PHB Deventer 11 Modern Style Barn Houses gerealiseerd. De unieke villa’s zijn bijzonder door de hoeveelheid ramen die zij hebben. Voor dit project mochten wij 170 houten buitenkozijnen leveren.

Stel hier je vraag

Stel hier je vraag

Stel hier je vraag

Stel hier je vraag