Sandwichpanelen van De Mors maken bouwen makkelijker

18 november 2020
Geschatte leestijd: 4 minuten

Sandwichpanelen van De Mors maken bouwen makkelijker

18 november 2020
Geschatte leestijd: 4 minuten

Veel kennis heeft de bouwplaats verlaten in tijden van crisis. Momenteel kampen we met oplopende personeelstekorten in de bouw. Minder handjes en kennis op de bouwplaats schreeuwen om innovatie. Bij De Mors kijken we continu hoe bouwen makkelijker kan. Ook daar waar het sandwichpanelen betreft.

Op maat gemaakt

Panelen zijn er in alle soorten en maten en kunnen in alle houten, kunststof of aluminium kozijnen geplaatst worden. Daar waar glas zit kan ook een paneel zitten. Op maat gemaakt. Als vakvulelement in hoogbouw, als borstweringpaneel bij radiatoren of als glaspaneel met gekleurd glas bijvoorbeeld. Want fantastische architectuur vraagt om het realiseren van ideeën.

In de timmerindustrie werken velen nog met traditioneel opgebouwde panelen. Een houten regelwerkje waarachter isolatie gepropt wordt en waaraan voor- en achterkant een plaat gelijmd of (zichtbaar) geschroefd of gespijkerd wordt. Dit neemt veel tijd in beslag. Denk aan een lange doorlooptijd, veel handelingen in het bouwproces en in de gehele keten. Dat kan veel makkelijker.

 

Plug & play sandwichpaneel

Door een compleet prefab sandwichpaneel in één keer als het ware als een ruit te plaatsen, gaat het bouwtempo fors omhoog en worden faalkosten gereduceerd. Je bespaart gemiddeld een half uur per ‘vakvulelement’. Nog buiten de kostenbesparing dankzij het sneller werken, verloopt het proces veel eenvoudiger en worden doorlooptijden in productie flink ingekort. De flow in je proces wordt nog beter omdat je volledig weersonafhankelijk panelen kunt plaatsen (als het vriest kun je bijvoorbeeld niet lijmen).

Dit sandwichpaneel is voor aannemers een voor de hand liggende oplossing omdat dit naast deze voordelen de problemen van verdwenen handjes en kennis op de bouwplaats voor een groot deel oplost. De sandwichpanelen zijn stuk voor stuk gemerkt en maatvoering is eenvoudig af te lezen. Per paneel is dus duidelijk in welk ‘kozijngat’ van welke woning op welke verdieping het geplaatst moet worden. Dit maakt het bouwen voor iedereen kinderlijk eenvoudig: plug & play.

Isolatiewaarden sandwichpanelen

Bij isoleren draait het om koude buitenhouden en warmte binnenhouden. Glas in een gevel betekent daarbij per definitie ‘een lek’. Met isolatieglas haal je een U-waarde van 1.1 met een RC-waarde van 0,9. Hoe lager de U-waarde hoe beter de RC-waarde. Het Bouwbesluit eist nu een RC-waarde van 2,5 en dat gaat richting 3. Het dunne VIP (sandwich) paneel van De Mors haalt zeer hoge isolatiewaardes. Een VIP-paneeltje van 20 mm dik heeft een RC-waarde van 4,75.

Panelen van De Mors: https://demors.nl/producten/panelen

“Blijf je houtje-touwtje op de galerij zelf je panelen in elkaar timmeren, of ga je voor plug & play?”

Woningcorporaties renoveren met sandwichpanelen

Polyester, staal, glas, hout, overal kun je sandwichpanelen van maken. Onze opdrachtgevers verlangen dunne elementen. Niet alleen omdat het eenvoudiger is in geval van renovatie, maar ook omdat het kosten bespaart als het gaat om bijvoorbeeld vracht- en transportkosten.

Denk je aan renovatie – bijvoorbeeld naar NOM-woningen – dan zijn sandwichpanelen zeer geschikt:

  • Woningcorporaties krijgen subsidie zodra ze bestaande, oude gebouwen omtoveren naar energieneutrale gebouwen.
  • Zij kunnen daardoor hogere huren vragen.
  • Oude kozijnen bieden minder ruimte (2 a 3 cm) dan nieuwe kozijnen (4 a 5 cm). Tijdens renovatie past het slanke VIP-paneel (20mm) altijd.
  • Door het snellere bouwtempo worden bewoners minder lastiggevallen.
  • Er is minder lang steigerhuur benodigd.
  • Het allergrootste voordeel: ga je alle kozijnen vervangen of plaats je een plug & play slank element in bestaande kozijnen?
  • Dat is ook nog eens een duurzamere optie dan alle kozijnen volledig vervangen.
  • Sandwichpanelen geven geen restafval, passend bij een duurzame visie op bouwen.

 

Ga uit van je rendement onderaan de streep

Ga je met elkaar slimmer werken, dan is het rendement voor iedere betrokken partij hoger onder aan de streep. Kijk daarbij niet alleen naar de aanschafprijs, maar reken je project eens door naar je uiteindelijke rendement. De besparing spreekt dan voor zich.

Bekijk meer nieuws items

De Mors trendsettend met Digitale Fabriek

De wereld digitaliseert in snel tempo en ook bedrijven in de bouw kunnen hier niet omheen. Bijvoorbeeld wanneer het aankomt op personeel kan digitalisering uitkomst bieden. Een prachtig voorbeeld daarvan is onze digitale fabriek.

Nieuw beeldmerk voor VolkerWessels en werkmaatschappijen

Vanaf vandaag zijn VolkerWessels en (bijna) alle werkmaatschappijen in Nederland te herkennen aan een nieuw beeldmerk en logo. In de komende periode zal dit door het hele land zichtbaar worden.

Verkoper bouwketen – wat doe je dan eigenlijk? En wat maakt het leuk?

Maak kennis met Henri, de verkoper van onze bouwketen. Wat houdt zijn werk nou precies in? En wat maakt zijn werk zo leuk? We vroegen het hem en hebben zijn antwoorden samengevat in dit artikel.

Wat doe je als productiemedewerker bij onze prefab badkamers?

In de prefab-badkamers van De Mors komen de begrippen 'prefab' en 'plug-and-play' samen. We spreken met Jan van Aefst die als productiemedewerker dagelijks aan de kant-en-klare badkamers  werkt.

Administratief medewerker bij De Mors – wat houdt dat in?

Wendi werkt nu 4 jaar bij ons. En nog steeds is iedere dag weer een bijzondere uitdaging. Elke dag contact met klanten en collega’s en veel inzet om aan de betrouwbaarheidseisen van klanten te blijven voldoen.

De Mors – jarenlange, vertrouwde partner van L&W Kozijnen

Cor Langenberg en Gauke Witteveen zijn de naamgevers van Langenberg en Witteveen Kozijnen, zij zijn een jarenlange partner van De Mors. We spraken Gauke Witteveen over de samenwerking en over de voordelen daarvan voor klanten.

Commercieel administratief medewerker – maak kennis met Merle

Als commerciële spin in het web heeft Merle Scheper dagelijks contact met klanten en collega’s. Een gevarieerde baan waarin ze onze kernwaarden – kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid – dagelijks ervaart en merkt hoe klanten dat waarderen.

Applicatiebeheerder bij De Mors: “De Champions League van de ICT”

Hoe belangrijk digitalisering is, bleek toen Nederland ondanks de coronacrisis kon doorwerken dankzij IT-tools zoals Zoom. Digitalisering is ook bij De Mors belangrijk: “Alles is erop gericht om onze processen zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Verbouwing tot ultramoderne productieomgeving

Ons bedrijf groeit. Daarbij komen er steeds strengere milieu en energie-eisen aan bedrijfspanden. Daarom verbouwen wij een oude hal tot moderne productieomgeving. Dit zorgt voor meer ruimte én voldoet meteen aan de huidige regelgeving.

Wijzonolbos – samenwerken aan vergroening voor de toekomstige generaties

Bij Timmerfabriek De Mors zit duurzaamheid in de genen. Daarom ondersteunt het bedrijf het initiatief van Wijzonol om dode fijnsparren in de Veluwe te vervangen door nieuwe aanplant. Zo blijft het park voor de komende generaties behouden.

Projectwerkvoorbereider: “Innovatie en expertise als basis voor verloop projecten”

Dagelijks vinden de kozijnen, panelen, units en prefab badkamers van De Mors hun weg naar bouwprojecten. Projectvoorbereiding is o.a. in handen van Bas Mulder: “Met onze expertise en instelling is alles aanwezig om klanten makkelijker te laten bouwen.”

Vernieuwingsslag zorgt voor kortere doorlooptijden

Innovatie – dat is één van onze belangrijke pijlers. Zo’n vernieuwing is op dit moment in volle gang: een verdere automatisering van ons productieproces. De voordelen voor de klant? Een nog hogere betrouwbaarheid en gegarandeerde kwaliteit. Ook dat is voor ons makkelijker bouwen.

Groots verschil, door aandacht voor details.

Herkent u dat? Vlak voor de oplevering van uw project verwijdert u de bescherming van uw kozijnen. En wat blijkt?  De kozijnen zijn verkeerd of teveel belast geweest waardoor de deuren nu niet meer sluiten. De Mors ontwikkelde daarom de Stabilizer – een innovatief haaksheid-garantie-concept. 

Tóch bezoek ontvangen in coronatijd met de units van De Mors

Bewoners van verpleeghuis De Schutse hebben ontzettend veel behoefte om naasten te ontvangen. Dat kan en mag nu niet door Corona. Sommige bewoners begrijpen niet waarom er niemand meer op bezoek komt. Een oplossing werd gevonden in de units van De Mors.

Verlijmen van panelen, wat komt er allemaal bij kijken?

De op maat gemaakte panelen van De Mors zijn er voor allerlei specifieke toepassingen. Juist daarom komt er achter de schermen veel bij kijken, zeker als het gaat over het waarborgen van de uitstekende bouwfysische en isolerende eigenschappen. In dit artikel duiken we daarom in de wondere wereld van panelen.

Industriële prefab badkamers; de voordelen van het bouwproces

Industriële prefab badkamers hebben oneindig veel voordelen. maar belangrijker nog - de voordelen zijn ook nog eens enorm waardevol voor elke bouwer. In dit artikel leggen je we je ook uit wat je van ons productieproces kunt verwachten en hoe wij te werk gaan.

Sandwichpanelen van De Mors maken bouwen makkelijker

Veel kennis heeft de bouwplaats verlaten in tijden van crisis. Momenteel kampen we met oplopende personeelstekorten in de bouw. Minder handjes en kennis op de bouwplaats schreeuwen om innovatie. Bij De Mors kijken we continu hoe bouwen makkelijker kan. Ook daar waar het sandwichpanelen betreft.

Houten kozijnen tot wel 15 jaar onderhoudsarm

Duurzaamheid en innovatie zijn focuspunten bij De Mors. Makkelijker bouwen maken wij waar door mee te denken met onze partners en te innoveren op het gebied van duurzame ontwikkelingen. Daarom hebben wij samen met Wijzonol het 2K-verfsysteem 'Eco Top Garant' ontwikkeld.

Van Dam, Bunnik

Omdat er bij Van Dam Bunnik de komende tijd flink verbouwd gaat op het terrein hadden zij extra ruimte nodig. Enerzijds moest er een kantoorruimte bij komen en anderzijds moest er ruimte vrijkomen voor een kantine. Hiervoor vertrouwen zij op de units van De Mors.

Het Strandpad, Muiden

Voor 25 vrijstaande woningen in Muiden hebben wij aan Ufkes Apeldoorn 377 houten buitenkozijnen mogen leveren. Deze kozijnen bestaan uit Sapeli Mahonie hout en zijn volledig duurzaam.

De Hooch, Amsterdam

Bouwen in het centrum van de stad is woekeren met ruimte. Dat ervaart ook Boele & van Eesteren dat in Amsterdam De Hooch bouwt. De Mors leverde de bouwketen die door hen worden gebruikt.

Nieuwbouwwijk Asselyn, Assen

Eigentijds met een vleugje klassiek. Dat is de uitstraling van de nieuwbouw wijk Asselyn in Assen. Koenen Bouw realiseerde hier 67 energiezuinige nieuwbouwwoningen in een groot aantal uitvoeringen.

Staalmeesterslaan, Amsterdam

Aan de rand van het Amsterdamse Rembrandtpark vinden we twee woontorens die momenteel worden verduurzaamd. Aan die verbeteringsslag dragen de 893 geïsoleerde PVC-panelen van De Mors bij.

De Eilanden, Muiden

In Muiden worden door PHB Deventer 11 Modern Style Barn Houses gerealiseerd. De unieke villa’s zijn bijzonder door de hoeveelheid ramen die zij hebben. Voor dit project mochten wij 170 houten buitenkozijnen leveren.

Stel hier je vraag

Stel hier je vraag

Stel hier je vraag

Stel hier je vraag